lauantai 11. helmikuuta 2017

Pitsineulesukat Nalle-langasta

Aloitin näiden sukkien teon joskus loppukesästä. Mallissa on käytetty värillistä lankaa, mutta minusta kuvio tulee paremmin esiin valkeassa langassa. Niinpä hankin projektia varten kahdet 3,5mm puiset puikot ja kaksi erillistä kerää valkeaa Nalle-lankaa, ajatuksena neuloa kahta sukkaa yhtäaikaa.
Ajatus sujui varsin mallikkaasti viime viikonloppuun asti, kunnes kadotin toisen sukan pitsineuleessa yhden silmukan. En todellakaan keksinyt mitä oikein olin sössinyt mutta eihän siinä sitten  muu auttanut kuin alkaa purkamaan neuletta, jonka kantapää oli jo valmis. 

Oletteko koskaan joutuneet purkamaan/yrittäneet purkaa pitsineuletta??!? On muuten harvinaisen hankalaa ja erityisen epämiellyttävää hommaa. Ensimmäisen puretun kierroksen jälkeen olin jo aivan sekaisin silmukoiden järjestyksestä ja kierteestä ja lukumäärästä. 10 minuutin mietinnän jälkeen päätin aloittaa koko sukan alusta. Vähemmän päänsärkyä ja hammasten kiristystä. Olkoonkin että sukka oli jo voiton puolella ja työläin osuus kantapäineen olisi ollut jo tehty. En sentään purkanut koko Tekelettä, kuten ensin aioin vaan purin vain osan kantapäästä ja katkaisin langan. Tekele huutaa nyt apua tuossa hyllyllä mutta uusi sukka on jo hyvällä alulla.

Edit: koira kaateli kasvissosekeittoa Tekeleen päälle. En aio sitä pestä, sen paikka on nyt (nätisti sanottuna) takavasemmalla (eli roskissa). 

Mutta asiaan. Pitsineuleeseen on vaikea piilottaa virhettä, sen huomaa liian helposti. Eikä (kuten huomattu) silmukoita voi välistä vaan tiputtaa tai lisätä kuvion kärsimättä. Mutta sainpa virheen aikaiseksi näihinkin sukkiin, ja vielä ihan vahingossa: pitsineuleen aloittava ja lopettava palmikko kiertyy väärään suuntaan! Jees!! Ja kuinka onnistuin tässä. Tulkitsin työn etu- ja takapuolen omalla persoonallisella tavallani. Ajattelin puikkoja työn keskikohdaksi, ja jos palmikkoa tehdessä käsketään nostamaan silmukoita työn eteen, niin tietysti nostan ne eteenpäin puikoista ajatellen. Silloinhan silmukat ovat virallisesti työn takana ja palmikko alkaa kiertymään väärään suuntaan. Mutta kun teen saman "virheen" molemmissa sukissa niin kas, hölömö ei huomoo ja viisas ei virka mittään. Pidemmän tauon jälkeen vaan joutuu vähän miettimään että mikäs se logiikka nyt sitten olikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti