perjantai 13. tammikuuta 2017

Perjantai 13. päivä

Aloittelin neulojan uraani kymmenisen vuotta sitten säärystimillä. Olin todella ylpeä aikaansaannoksestani ja sitä sitten ystävättärelle rinta rottingilla esittelemään. Hän tutki säärystimiä noin 5 sekunttia, ja bongasi toisesta säärystimestä heti virheen. 2oikein 2nurin joustinneuleeseen oli livahtanut yhteen kohtaan 3oikein 1nurin. Voi päivää. Päätin, että valmiita säärystimiä ei moisen käyttöön vaikuttamattoman virheen takia aleta purkamaan. Ja päätin myös että ko. ystävättärelle ei neuleita jatkossa esitellä. Huomaa ketale kaikki pienetkin yksityiskohdat.

Siitä lähtien olenkin saanut aikaiseksi melkein jokaiseen neuletyöhöni jonkin näköisen (käyttöön vaikuttamattoman) virheen. Virheet on yleensä samaa luokkaa, kuin noissa kovan onnen säärystimissä - oikea silmukka nurjan sijasta tai päinvastoin. Ja ellei virhettä luonnostaan ole tullut, niin olenpa sen sinne joskus jopa tarkoituksella tehnyt.

Mikä siis olisikaan sen parempi päivä aloittaa blogin pitäminen, kuin Perjantai ja 13. päivä. Sopii niin hyvin neuleideni perusajatukseen: minkään ei tarvitse olla täydellistä. Riittää, kun parhaansa yrittää. Sitä paitsi neuleideni virheisiin pätee yksi vanha kansanviisaus hölömö ei huomoo ja viisas ei virka mittään. Virheen huomannut ja siitä maininnut ystävättäreni taisi sitten olla jotain hölmön ja viisaan väliltä.

Kuvassa kovan onnen venyneet ja vanuneet säärystimet vuodelta miekka ja kirves. Virhettä en enää löytänyt, löydättekö te??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti